Wethouder grijpt in, geen extra supermarkt in Bergen

May 10, 2019 144 keer bekeken 0 comments

Gisteravond heeft de gemeenteraad een zogenaamd voorbereidingsbesluit genomen voor het centrum van Bergen. In de praktijk betekent dit dat de Lidl geen supermarkt kan beginnen op de voormalige ABN AMRO locatie op het Plein.

Wethouder Klaas Valkering: “Er is geen draagvlak voor of behoefte aan een vierde supermarkt in het centrum van Bergen. Met het nemen van dit besluit hebben we als gemeente de regie over toekomstige ontwikkelingen in het gebied.” Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen het besluit vanaf vandaag inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voorbereiding tot bestemmingsplan

Het huidige bestemmingsplan biedt bij veel panden in het centrum van Bergen nog ruimte aan de komst van een extra supermarkt. Als een ontwikkelaar of eigenaar hiervoor een plan indient, zou de gemeente daar mee moeten instemmen. Door het nemen van het voorbereidingsbesluit is dit van de baan. Klaas Valkering: “Met het besluit kunnen we als gemeente aantonen: We zijn een nieuw bestemmingsplan aan het voorbereiden voor dit gebied. Totdat dit plan er is, nemen we geen nieuwe aanvragen in behandeling en mag er geen supermarkt worden geopend.”

Een voorbereidingsbesluit geldt in principe voor één jaar. Daarna moet er een nieuw bestemmingsplan liggen voor het gebied. Het voorbereidingsbesluit heeft geen gevolgen voor de verplaatsing van de Aldi naar de Harmonielocatie. 

0  Comments