Ontwikkeling op het Dorpsplein

Het Dorpsplein wordt het levendige verblijfsplein van Bergen. Op de plek van de huidige Bakemaflat komt de ‘dorpsvilla’ te staan waarin ruimte is voor horeca op de begane grond en woningen op de eerste en tweede laag. Hier komen terrassen aan te liggen en kunnen markten plaatsvinden.

Architectenkeuze

Bot Bouw Initiatief B.V. (BBI) ontwikkelt de locatie Dorpsplein voor Mooi Bergen 2.0. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen/Rotterdam heeft het ontwerp gemaakt. U kunt het ontwerp digitaal bekijken op de website van Bot Bouw Initiatief, www.dorpsplein-bergen.nl. U kunt zich hier ook inschrijven voor een nieuwsbrief.

Parkeeropgave

Bij de haalbaarheidsstudie onderzoekt BBI verschillende scenario’s voor de parkeeropgave van hun plannen op het Dorpsplein. De parkeeropgave kan in het projectgebied zelf worden opgelost, maar het zou ook kunnen op het Binnenhof (de parkeerplaats achter Albert Heijn) in combinatie met  bestaande parkeeropgaves als gevolg van bijvoorbeeld  de uitbreiding van de Albert Heijn, het verdwijnen van de parkeerplaatsen voor de ABN-AMRO, een eventuele parkeeropgave als gevolg van plandeel Winkelhart en de nog openstaande parkeeropgave als gevolg van het plan Hartje Bergen. BBI neemt de regie in de uitwerking van een parkeeroplossing die voor het centrum van Bergen een integrale oplossing kan betekenen. Voor het Binnenhof worden daarbij 3 hoofdscenario’s uitgewerkt: parkeren maaiveld, parkeren kelder en parkeren dek. BBI werkt samen met de omwonenden en belanghebbende de scenario's verder uit.

 

 

Lat: 52.6704691598464
Long: 4.70112383365631

0  Comments